PSV doet het na flitsende 1e helft 'rustig aan' met Emmen en stopt de teller op 6 goals

Martijn Baars • 22:20, 20-10-2018 / Laatste Update: 16:33, 05-01-2024

PSV leek na 1 helft tegen FC Emmen op weg naar een monsterscore, maar deed het uiteindelijk nog vrij rustig aan. Na de 4-0 ruststand stond het na 90 minuten 6-0 voor de Eindhovenaren.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat FC Emmen hetzelfde perspectief had als de eerste topwedstrijd die ze speelde. Net als uit bij Ajax was er bij PSV in het Philips Stadion niks te halen. Al na 12 minuten stond het 1-0 na een mooie schuiver van Gaston Pereiro.

Koppende De Jong goud waard

Luuk de Jong bewees ook maar weer eens zijn waarde en kopte 2 keer raak voor de thuisploeg, die woensdag in de Champions League Tottenham Hotspur op bezoek krijgt. Nog voor rust maakte ook Pereiro zijn 2e van de avond.

Wisselen

De fans in het stadion en voor de tv hoopten op een monsterscore na rust, maar PSV deed het rustig aan. Mark van Bommel wisselde lekker door en gaf dus een aantal spelers rust en hun vervangers een kans zich te laten zien. Een van die 'kansenkrijgers' was de Mexicaan Gutierrez. De middenvelder zorgde pas in de 80e minuut voor de 5e goal.

Lozano ook een goaltje

De enige sterspeler die ontbrak op het scoreformulier, was Hirving Lozano, maar de Mexicaan kreeg zijn treffer van Donyell Malen in de 89e minuut.

Clubrecord Van Bommel

Trainer Mark van Bommel is de eerste PSV-trainer ooit die zijn eerste 9 wedstrijden in de Eredivisie wint. De Eindhovenaren staan dan ook dik aan kop van de Eredivisie, met de volle 27 punten uit 9 duels.