PSV doet wat het moet doen en verslaat Willem II

Orange Pictures

admin • 22:42, 08-02-2020 / Laatste Update: 18:10, 05-01-2024

Hè hè! Het is PSV eindelijk weer eens gelukt om een wedstrijd te winnen. Zaterdagavond was het met 3-0 te sterk voor Willem II. Voorafgaande van de Brabantse derby, lieten de Eindhovense fans al zien dat het een spectaculaire avond zou gaan worden. Met een heerlijke pyro staken zij hun favoriete spelers een hart onder de riem.

Thomas laat zien waarom hij mocht starten

Na de rust ging PSV hard op weg om de voorsprong te verbreden. Het duurde 25 minuten als Ryan Thomas de bal na een knappe aanval de 2-0 binnen schuift. De Nieuw-Zeelander kreeg de voorkeur boven Bruma en liet gelijk zien waarom. PSV leek zeker van zijn zaak, maar moet vlak voor het eindsignaal nog even goed oppassen. In de 84e minuut verloor PSV duur balbezit, waarna Willem II snel met Vrousai en Pavlidis op jacht ging naar de aansluitingstreffer. De bal belande vervolgens naast het doel van PSV.

Foutje, bedankt

In de blessure tijd kreeg PSV nog een cadeautje van Ndayishimiye. De spits van Willem 2 dacht dat zijn doelman op zijn lijn stond, maar dat scheelde een paar meter. Met een eigen doelpunt zorgde hij voor de eindstand van 4-0.

Goede zaak

De overwinning op Willem II betekend voor PSV een goede zaak. De Eindhovenaren staan hierdoor stevig op de 5e plek, met nog maar 1 punt achterstand op de directe concurrent uit Tilburg (40).