PSV doet onderzoek naar ‘fans’ die anti-Joods lied zingen (video)

10 mei 2016

Pro Shots
PSV stelt onderzoek in naar 'fans' die FC Utrecht na-apen met gruwelijk lied

Op internet circuleert sinds dinsdag een filmpje waarin PSV-supporters te zien zijn, die een anti-semitisch lied zingen. Hetzelfde lied als waar FC Utrecht eerder door in opspraak was gekomen. 

De groep is gefilmd in een filiaal van McDonalds. De tekst die gezongen wordt, is verwerpelijk, zo vindt ook PSV: 'Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden die branden het best'.
Onderzoek
Woordvoerder Thijs Slegers laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat de club eerst gaat onderzoeken 'wat er precies gaande is'. "Dan gaan we bekijken of we de mensen herkennen en of ze 'bij ons' horen. Als dat niet het geval is, kunnen we verder niets doen." Volgens Slegers is het vooralsnog niet bewezen dat het filmpje van maandag dateert.

Boete
De KNVB keurt de gezongen tekst sterk af, maar is op voorhand niet van plan om stappen te ondernemen. Vorig jaar gebeurde dat wel, toen supporters van FC Utrecht in de Galgenwaard hetzelfde lied zongen tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Utrecht moest toen een boete van 10.000 euro betalen.

Overigens zijn er ook 'goede' PSV-fans, die een leukere tekst hebben bedacht op hetzelfde melodietje.