PSV draait achterstand om tegen AZ en is winterkampioen

admin • 22:38, 22-12-2018 / Laatste Update: 09:53, 07-01-2024

Even leek het erop dat PSV de koppositie kon verspelen tegen AZ, maar in de 2e helft stelden de Eindhovenaren orde op zaken. Mede dankzij een makkelijk gegeven penalty werd het 3-1 in het Phillips Stadion. Daarom mag de ploeg van Van Bommel zich winterkampioen noemen.

Na 15 minuten kwam AZ op voorsprong. Guti werd knullig van de bal gezet door Guus Til en daardoor kon Mats Seuntjes er met de bal vandoor gaan. Seuntjes, niet de snelste, maakte een rush richting het doel van Zoet. Vlak voordat hij ingehaald zou worden, op zo'n 20 meter van het doel, haalde hij uit. De bal krulde heerlijk in de rechterhoek.

Bergwijn

Nadat AZ nog 2 kansen had gekregen, kon PSV pas vlak voor rust weer meepraten. De 1e kans was er na 38 minuten voor Lozano, maar het was Steven Bergwijn die de stand gelijktrok. Bizot kon nog redden op een vlammend schot van de Mexicaan, maar bij de rebound van Bergwijn lag hij daardoor kansloos op de grond.

Voorsprong

Een paar minuten na rust stonden de Eindhovenaren alweer op voorsprong. Nadat de bal op het middenveld werd verovert was PSV razendsnel in de 16. Sadilek gleed de voorzet van Luuk de Jong op een vreemde manier met zijn hak naar binnen.

Penalty

Daarna kwamen er voor beide ploegen kansen, maar de wedstrijd werd in het slot gegooid toen PSV een penalty kreeg. Vlaar werd uitgekapt door Dumfries, maar zonder een pot uit te steken viel de PSV-back over de benen van de oud-international heen. Lozano wist de penalty te verzilveren: 3-1

AZ kreeg een paar minuten later nog een enorme kans, toen Bjorn Johnson een voorzet van Oussama Idrissi keihard op de lat mikte. In de rebound schoot Gudmundsson ver naast.