PSV en Van Bommel kunnen opgelucht ademhalen na ruime zege op Fortuna

BSR/SOCCRATES

admin • 22:37, 07-12-2019 / Laatste Update: 00:12, 05-01-2024

Mark van Bommel zit weer wat steviger in het Eindhovense zadel. Zijn PSV versloeg zaterdagavond Fortuna Sittard met 5-0.

Al na 8 minuten lag de 1-0 in het mandje. Bergwijn gaf voor en Doan kopte beheerst raak. Daarna kwamen er nog genoeg kansen voor een verdubbelde score, maar toch duurde het tot de 26e minuut voordat de 2-0 viel. Bergwijn dribbelende enkele verdedigers het bos in en passte naar Sadílek. Diens voorzet werd binnen gekopt door een hoogspringende Malen.

Werd er voor rust dan niet meer gescoord? Jawel hoor! Bergwijn werd 3 minuten voor de pauze gehaakt door Angha en de bal ging terecht op de stip. De 9-voudig international ontfermde zich over de bal staan en schoot 'm hard en hoog in de hoek.

7 minuten na de thee mochten de Eindhovenaren weer een strafschop nemen. Dit keer was het de beurt aan Ihattaren, die ook niet faalde. Pas in de slotfase zette invaller Gakpo via Ninaj de eindstand op het bord.

Rentree Afellay

Maar het mooiste moment was misschien wel de rentree van Ibrahim Afellay. Na 8 jaar maakte hij weer minuten in de eredivisie. Het hele stadion ging staan en uiteraard kreeg hij de aanvoerdersband.