PSV en Feyenoord doen weinig voor elkaar onder en spelen gelijk in vermakelijke topper

BSR Agency

admin • 17:23, 01-03-2020 / Laatste Update: 22:10, 13-12-2023

De Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. Beide ploegen waren 1 helft de bovenliggende partij en dus was het niet heel vreemd dat er na 90 minuten spelen 1-1 op het bord stond.

Feyenoord was heer en meester in helft 1. De Rotterdammers vielen in het Philips Stadion gewoon lekker aan en straalden uit geen angst te hebben. Dat na iets meer dan een halfuur spelen er een doelpunt viel, was dan ook niet heel gek.

Botteghin opende score

Vanuit een hoekschop belandde de bal op het hoofd van Eric Botteghin. De Braziliaan torende boven alles en iedereen uit en werkte het leer met een boog het doel in. Veel PSV'ers, inclusief doelman Lars Unnerstall, konden dit niet voorkomen.

Controle

Feyenoord had dus de controle. De ploeg van Dick Advocaat had de zaakjes prima op orde en PSV miste creativiteit om iets terug te doen. Een zorgeloze 2e helft gloorde voor de Rotterdammers, maar dat ging toch net effe anders.

Harde klap

Want 2 minuten na de hervatting lag de bal al in het mandje voor PSV. Na uitstekend voorbereidend werk van Jorrit Hendrix en Ryan Thomas schoof Cody Gakpo de bal keurig in de verre hoek. Een harde klap voor Feyenoord, waar de onzekerheid toch een beetje terugkwam.

Initiatief

PSV had nu het initiatief en begon in eigen huis te heersen. Denzel Dumfries, Sam Lammers, Thomas; allemaal doken ze op in het Rotterdamse zestienmetergebied, maar vonden steeds Justin Bijlow op hun pad.

Kansen genoeg

Pas in minuut 69 had Feyenoord weer een grote kans. Steven Berghuis zag zijn schuiver echter worden gekeerd door Unnerstall. Even later dacht Róbert Bozeník te scoren; zijn inzet ging via de vingertoppen van de Duitse goalie tegen de paal en rolde voor de doellijn terug in de handen van de keeper.

Penalty?

Ook hoopte Feyenoord even op een penalty. Dumfries zou een voorzet met zijn hand hebben weggewerkt in plaats van met het hoofd. De beelden werden veelvuldig vanuit allerlei cameraposities bekeken, maar ook na inzoomen en afspelen in slow-motion kon er geen duidelijkheid worden gegeven. Scheidsrechter Dennis Highler besloot daarom om gewoon verder te spelen.

Gelijkspel

Met wat wissels probeerden beide ploegen nog wat verandering teweeg te brengen, maar zonder resultaat. De wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel en daar zullen Ajax en AZ blij mee zijn. Zij spelen later op de avond nog tegen elkaar en zien de concurrenten dus niet heel erg inlopen.