PSV in Europa League-duels met veel meer supporters dan vroeger

12 september 2019

BSR Agency

Het gaat bij PSV bijzonder goed met de verkoop van toegangskaarten voor het Europa League-toernooi. De club heeft inmiddels al zo'n 21.000 zogeheten passe-partouts verkocht, die recht geven op het bezoeken van de 3 duels in de groepsfase.


Daarnaast zijn er sowieso ruim 2.500 business-seats bezet. 

Groot verschil met andere jaren
Het is zeker niet ondenkbaar dat er nog behoorlijk wat meer passe-partouts worden verkocht, verwacht de club. De verkoop loopt nog even door. Mede door de nog komende losse verkoop is het niet ondenkbaar dat volgende week donderdag in het 1e thuisduel (met Sporting Portugal) 30.000 toeschouwers in het Philips Stadion zitten. Een enorm contrast met een aantal jaren geleden, toen het veel moeite kostte om mensen warm te krijgen voor het kopen van een kaartje. 

Positieve sfeer
De positieve sfeer rond de Europa League-duels is opvallend. Tussen 2011 en 2016 verkocht PSV nooit meer dan 9.000 passe-partouts en nu dus al 21.000. Dieptepunt bij PSV was het seizoen 2013-2014, waarin maar 5.300 mensen een kaart voor alle 3 duels in de groepsfase kochten. Destijds was de loting (PSV speelde tegen Chornomorets Odessa, Ludogorets en Dinamo Zagreb) ook niet aansprekend, vonden velen. Nu zijn de tegenstanders Sporting, LASK Linz en Rosenborg.