Verzekerd van Europees voetbal? Dit gebeurt er als PSV verliest van Monaco

9 augustus 2022

Getty
psv-europees-voetbal-verlies

Op dinsdag treedt PSV aan voor het beslissende duel in het tweeluik met AS Monaco om door te stoten naar de play-offs van de Champions League. Maar wat gebeurt als PSV deze voorronde niet overleeft? Speelt PSV dan nog wel Europees voetbal?


Lees ook: TV-gids: op deze zender kijk je naar PSV tegen AS Monaco in 3e voorronde Champions League

Speelt PSV bij uitschakeling nog Europees voetbal?


PSV-fans kunnen gerust zijn: als ze er onverhoopt dinsdagavond tegen AS Monaco uitvliegen, spelen de Eindhovenaren nog steeds gegarandeerd in de groepsfase van de Europa League. Dat is een fijn vooruitzicht, maar de mannen van Ruud van Nistelrooij zullen er alles aan doen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Dat betekent niet alleen meer aanzien voor de spelers, maar ook een flinke financiële boost voor de club.

Rangers of Union Sint-Gillis?
Zelfs als PSV deze ronde overleeft, maar er in de volgende ronde tegen de winnaar van Union Sint-Gillis tegen Rangers uitvliegt, speelt het nog steeds gegarandeerd in de groepsfase van de Europa League. De eerste wedstrijd tussen de Union en Rangers eindigde in een verrassende 2-0 voor de Belgen. De ploeg van Giovanni van Bronkhorst heeft dus nog flink wat werk te verzetten om uitzicht te houden op deelname aan de groepsfase van de Champions League.