PSV even ondersteboven maar heeft daarna geen kind aan reuzendoder FC Utrecht

Eimert Pruis • 19:23, 04-12-2021 / Laatste Update: 11:50, 07-01-2024

PSV heeft tegen reuzendoder FC Utrecht de 11e competitiezege gepakt. De Eindhovenaren waren even ondersteboven van een vroege tegentreffer, maar had daarna geen enkele moeite om Utrecht op te rollen: 4-1.

Mike van der Hoorn maakte de 1e, namens FC Utrecht. Daarna scoorden Cody Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Philipp Mwene. PSV springt voor even in de Eredivisie naar de 2e plaats en heeft 2 punten achterstand op koploper Ajax.

Utrecht moet top 3 loslaten

FC Utrecht ziet Feyenoord verder uit het oog verdwijnen. Zondag kan de kloof 9 punten worden met de Rotterdammers. Het verschil met PSV is 8 punten.

Niemand had verwacht dat PSV, dat zoveel personele problemen kent, zo makkelijk van Utrecht zou winnen. De Domstadclub had namelijk eerder al gewonnen van Ajax en Feyenoord. In Eindhoven lukte het Utrecht niet om de tegenstander moeilijk maken. Slechts heel even dacht Utrecht de volle 9 punten te kunnen pakken tegen de traditionele top 3.

Vinícius laat Van der Hoorn lopen

Van der Hoorn kopte FC Utrecht in de 12e minuut uit een hoekschop op voorsprong. Spits Carlos Vinícius mocht zich die treffer aanrekenen, want de Braziliaan liet Van der Hoorn helemaal vrij.

Doelman Maarten Paes van FC Utrecht, eerder dit seizoen nog uitblinker in de gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax, hielp PSV daarna op weg. De van een blessure herstelde Cody Gakpo schoot in de 27e minuut in de korte hoek raak. Naast Gakpo keerden ook Noni Madueke en Jordan Teze na blessures terug in de selectie van PSV.

Paes niet op z'n paasbest

Niet veel later zag Paes er opnieuw niet best uit. Na een hoge voorzet van Gakpo, na een hoekschop, tikte de niet goed opgestelde keeper de bal voor de voeten van André Ramalho. De verdediger faalde niet (2-1).

De hoop op een goed resultaat verdween na rust al snel bij FC Utrecht. Na een snelle uitval schoot Ritsu Doan raak, ook weer in de korte hoek. Paes werd het zicht mogelijk een beetje ontnomen door middenvelder Érick Gutiérrez, die voor hem stond. Scheidsrechter Danny Makkelie oordeelde, na het zien van televisiebeelden, dat Gutiérrez niet hinderlijk buitenspel stond.

Makkelijk restprogramma 2021 voor PSV

Verdediger Philipp Mwene bepaalde, met zijn eerste treffer in dienst van PSV, de eindstand in de 70e minuut op 4-1. Het voorbereidende werk kwam van de Belgische invaller Yorbe Vertessen.

PSV lijkt voor de winterstop in de de Eredivisie geen punten meer te hoeven verspelen. De Eindhovenaren treffen deze maand nog NEC (uit), RKC Waalwijk (uit) en Go Ahead Eagles (thuis).