PSV heeft video-analist Wim Rip na dit seizoen na 9 jaar niet meer nodig

28 maart 2020

PSV gaat na dit seizoen verder zonder video-analist Wim Rip. De 59-jarige Rip was de afgelopen 9 jaar in dienst was bij de club.


Rip was al die tijd onderdeel van de technische staf en had een belangrijke rol bij het analyseren van wedstrijden van PSV. Ook stelde hij bijvoorbeeld beelden samen aan de hand waarvan spelers zich goed voor konden bereiden op hun tegenstander.

Houdoe en bedankt
In de nog samen te stellen nieuwe technische staf onder toekomstig trainer Roger Schmidt is geen plaats meer voor Rip, die al meer dan 30 jaar ervaring in de voetballerij heeft. Voor hij naar PSV kwam, had hij ook bij het Nederlands elftal zijn sporen verdiend.

Rip werkte bijvoorbeeld onder bondscoach Bert van Marwijk binnen de technische staf die het succesvolle WK van 2010 begeleidde, waarin Oranje de finale haalde. Bij NEC heeft Rip een grote staat van dienst en was hij ook een tijdje interim-hoofdcoach.

Bekende
Rip verwierf in december 2017 ongewild grotere bekendheid omdat hij een hartinfarct kreeg tijdens FC Groningen-PSV. Hij herstelde volledig en kon de PSV-titel van 2018 tot vreugde van de toenmalige selectie meevieren. Met toenmalig aanvoerder Marco van Ginkel startte Rip in die periode ook een actie waarmee aandacht werd gevraagd voor het belang van buurt-AED's, defibrillatoren waaraan Rip zijn overleving dankt.