PSV-keeper Mvogo haalt opgelucht adem: invaller kopt PSV in 90+4 naar de zege op FC Emmen

BSR Agency

Martijn Baars • 23:55, 19-09-2020 / Laatste Update: 22:59, 04-01-2024

PSV was zaterdagavond veel beter dan FC Emmen, maar liet de Drentenaren in leven. FC Emmen was ontzettend dicht bij een stunt, want in de 3e minuut van de blessuretijd stond het nog 1-1. Maar, zoals PSV dat wel vaker deed afgelopen jaren, won de club alsnog: 2-1.

Noni Madueke opende na 21 minuten de score voor PSV en dat was meer dan terecht. De thuisclub was heer en meester in eigen stadion, maar vergrootte de score maar niet. Daardoor bleef FC Emmen in leven.

Wat een fout

Na rust was Emmen 1 keer gevaarlijk. Glenn Bijl schoot een vrije trap goed in, maar zag keeper Yvon Mvogo mooi redden. Diezelfde Mvogo ging in de slotfase gruwelijk in de fout. Een stuiterend terugspeelballetje van Philipp Max ging zo onder de voeten van de gehuurde keeper van RB Leipzig door: 1-1.

Tweede wedstrijd, tweede blunder

Daarna probeerde PSV, gesteund door 8000 toeschouwers, nog de zege te pakken. Uiteindelijk lukte dat pas met de allerlaatste aanval. Invaller Maxi Romero kopte in de 4e minuut van de blessuretijd een klutsbal in de goal. Daarmee bleef de 2e blunder in de 2e wedstrijd van Mvogo weer zonder afstraffing. Maar is hij zijn basisplaats nu wel kwijt? Dat wordt de grote vraag van trainer Roger Schmidt.