PSV maakt na waardeloze 1e helft alsnog gehakt van Willem II

Martijn Baars • 23:34, 30-09-2017 / Laatste Update: 07:40, 05-01-2024

Even leek het er op dat Willem II met weinig inspanning een resultaat kon halen bij PSV. Maar de Eindhovense club zette na een waardeloze 1e helft een tandje bij en won alsnog dik met 4-0.

Trainer Phillip Cocu moet gedonderd hebben in de rust, want binnen het kwartier na de pauze maakte PSV van een dramatische wedstrijd een prima score. Dankzij goals van Hirving Lozano (2) en Gaston Pereiro stond het ineens 3-0.

Scheidsrechter Manschot

Daarna was Willem II knock-out. Trainer Erwin van de Looi begroef zijn gezicht hoofdschuddend in zijn handen en veerde daarna nog maar 1 keer op. En terecht. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf PSV geheel onterecht een penalty.

Van Ginkel pakt cadeautje uit

Keeper Wellenreuther van Willem II was eerder bij de bal dan PSV-spits Jürgen Locadia en gleed de bal over de zijlijn. Daarna raakte hij weliswaar Locadia, maar die was te laat. Manschot zag het anders en gaf de pingel. Die werd simpel benut door Marco van Ginkel.

Koploper

PSV gaat door de zege nog steeds aan kop in de Eredivisie, terwijl concurrenten Feyenoord (uit bij AZ) en Ajax (uit bij Heerenveen) nog een zware zondag tegemoet gaan. Willem II heeft na 7 wedstrijden 6 keer verloren en 1 keer gewonnen. Doelsaldo: 6-18. Daarmee staan de Tilburgers alleen nog boven Roda JC, dat nog geen punt pakte.