PSV nu al winterkampioen na simpele zege op ADO

admin • 22:36, 16-12-2017 / Laatste Update: 19:26, 07-01-2024

PSV is WINTERKAMPIOEN! In Eindhoven waren ze veel te sterk voor het zwalkende ADO Den Haag. Bij rust stond het al 3-0 en dat bleef het ook. PSV staat 8 punten voor op nummer 2 Ajax, met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop.

De Eindhovenaren kwamen vliegensvlug op voorsprong. Binnen 8 minuten stond de 2-0 al op het bord. 2 keer was Luuk de Jong de doelpuntenmaker. De 1ste keer kreeg hij een puike voorzet van Santiago Arias en rondde deze knap af met een volley.

Nick Kuipers baalt

Bij het 2de doelpunt had hij wat meer geluk. Verdediger Nick Kuipers maakte zijn debuut bij ADO, maar twijfelde bij een verdedigende actie te lang. Hij probeerde alsnog de bal weg te schieten, maar schoot deze tegen De Jong op. Via de schenen van de aanvaller belandde de bal in het zijnet.

Pas na 20 minuten spelen kon ADO via Elson Hooi enigszins gevaarlijk worden, maar dat stelde nog niet zo veel voor. Een aantal minuten later was Bjorn Johnsen er een stuk dichter bij. Tot zijn ongeloof kon Daniel Schwaab zijn slappe inzet nog nét van de lijn halen.

Nick Kuipers baalt harder

Nick Kuipers hielp PSV al aan de 2-0. Ook aan de 3-0 droeg hij een steentje bij. Op volle snelheid liep hij Steven Bergwijn in eigen strafschopgebied omver, waarna Marco van Ginkel maakte de pingel koeltjes af.

Ondanks zijn uiterst belabberde wedstrijd, mocht Kuipers wel blijven staan in de 2de helft. Gelukkig voor hem ging hij in die tweede 45 minuten niet meer zo gruwelijk in de fout. PSV was ook een beetje tam en hoefde niet zo nodig. ADO was niet echt in staat om er iets tegenin te brengen.

Rode kaart Meissner

Al helemaal niet toen Thomas Meissner 10 minuten voor het einde van de wedstrijd zijn 2de gele kaart kreeg. De wedstrijd was wel gespeeld en PSV was al lang en breed zeker van het winterkampioenschap. ADO staat op een redelijke 9de plaats.

De hoofdrol voor Luuk de Jong in de 1ste minuten van de wedstrijd werd trouwens al eerder op de dag voorspeld door cultheld John Troost.