PSV ondanks trefzekere Luuk de Jong onderuit op fandag tegen Villarreal

Trevor Wagener • 23:05, 16-07-2022 / Laatste Update: 22:04, 11-12-2023

PSV heeft de jaarlijkse fandag afgesloten met een verliespartij tegen Villarreal. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij kwam via Luuk de Jong op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-2 van de Spaanse halvefinalist van het vorige Champions League-seizoen.

De beste kansen waren in de openingsfase voor de bezoekers, maar PSV-keeper Walter Benítez verrichtte knap werk. Bij PSV vielen in aanvallend opzicht Joey Veerman en Xavi Simons in positieve zin op, net zoals Noni Madueke.

Uit handen

Na nog geen half uur spelen werd de 1e échte kans van PSV meteen omgezet in een goal. Hoever stuurde Simons diep, die vervolgens De Jong wist te bereiken. De nummer 9 van PSV tikte bij de 1e paal binnen: 1-0. Meteen na rust deed Yemery Pino iets terug.

Danjuma raakte daarna nog de lat en namens de Eindhovense ploeg was Madueke gevaarlijk. 10 minuten voor tijd bepaalde Nicolas Jackson de eindstand na een kopbal.