PSV ontslaat voor 1e keer sinds 2012 de trainer

16 december 2019

BSR

Voor het eerst in bijna 8 jaar heeft PSV een trainer ontslagen. Mark van Bommel moest een week voor het begin van de winterstop vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken.


Fred Rutten was in maart 2012 de laatste trainer die door PSV op straat werd gezet.

Cocu destijds opvolger Rutten
Rutten had toen al aangekondigd dat hij aan het einde van dat seizoen zou vertrekken. Na een reeks nederlagen werd de Gelderse trainer ontslagen. Phillip Cocu en Ernest Faber maakten toen het seizoen af en pakten met PSV de KNVB-beker. Dick Advocaat fungeerde het daaropvolgende seizoen als trainer, maar weer greep PSV naast de landstitel. De Hagenaar maakte aan het einde van het seizoen 2012-2013 plaats voor Cocu, die in 2018 na 5 succesvolle jaren met zijn 3e kampioenschap op zak afscheid nam. De clubleiding schoof Van Bommel als opvolger vanuit de jeugd door naar de hoofdmacht.

PSV is al de 5e club die dit seizoen van trainer wisselt. VVV ontsloeg vorige maand Robert Maaskant. Jaap Stam stapte zelf op bij Feyenoord en dat deden Leonid Sloetski en Fons Groenendijk bij respectievelijk Vitesse en ADO Den Haag.