PSV op punten terug naast Ajax, maar kan doelsaldo wel vergeten

21 april 2019

BSR Agency

PSV heeft in de titelstrijd gedaan wat van ze verwacht werd: winnen. Ditmaal was ADO Den Haag de klos. Op bezoek in Eindhoven gingen ze met 3-1 onderuit en door die magere zege loopt PSV dus amper in op Ajax, dat zaterdag met 1-0 won op bezoek bij FC Groningen.


Net als vorige week tegen De Graafschap, werd ook tegen ADO een mooi aantal doelpunten verwacht. PSV heeft immers nog maar een paar wedstrijden om het verschil op doelsaldo met Ajax (nu 11 doelpunten) goed te maken. Hoewel de thuisploeg niet zo'n valse start kende als vorige week tegen de Superboeren, ging het tegen ADO ook lange tijd niet van een leien dakje.

Er viel in de 1e (en uiteindelijk ook 2e) helft maar weinig te genieten. In het 1e kwartier was er een grote kans voor Luuk de Jong, die oog-in-oog met doelman Zwinkels miste. Na 20 minuten stond dan plotseling toch de 1-0 op het bord, na een lekkere pegel van Denzel Dumfries. Naast een kans voor Falkenburg (ADO) en een slap schotje van Bergwijn hoefde het publiek geen enkele keer op te veren. Dat terwijl PSV wel een stuk machtiger was dan de Hagenezen.

Wéér geen grote marge
In de 2e helft was PSV weer de betere ploeg, maar het kon zichzelf amper belonen. Zo duurde het tot de slotfase voordat Luuk de Jong de 2e maakte. PSV leek uiteindelijk zelfs geen enkel doelpunt in te lopen op Ajax, doordat ADO via Necid in de 88e minuut nog de 2-1 maakte. Donyell Malen kopte in de blessuretijd toch nog de 3-1 tegen de touwen, wat nog voor een beetje opluchting zorgde.