PSV pakt in SLOTSECONDE overwinning op Heracles

Martijn Baars • 19:46, 21-01-2018 / Laatste Update: 20:58, 08-01-2024

Op het kunstgras in Almelo heeft koploper PSV in de ALLERLAATSTE seconde van de wedstrijd toch nog gewonnen. Het werd 2-1 en daarmee bleef de voorsprong op nummer 2 Ajax 5 punten.

De wedstrijd begon (gelukkig) niet zo saai als De Klassieker in Amsterdam. Binnen het kwartier waren er al een paar kansen voor de koploper. Basisdebutant Mauro Junior had de grootste na een mooie rush van Jorrit Hendrix, maar de Braziliaan schoot slap in.

Lozano

Even later ging Lozano, na een corner van Heracles, alleen op de keeper af. De Mexicaan stuitte op keeper Castro, maar werd onderweg wel even vastgehouden door een verdediger van de thuisclub. Scheidsrechter Janssen vond het alleen niet genoeg om te fluiten voor een overtreding.

Peterson

Heracles was met schoten van Hardeveld en Peterson nog niet heel gevaarlijk, maar laatstgenoemde schoot de thuisploeg na een klein half uur wel bijna op voorsprong. PSV-keeper Zoet tikte zijn afstandsschot alleen prachtig uit de kruising, waardoor de welbekende brilstand op het bord bleef staan.

Toch nog een goal

Na wat kleine kansjes over en weer was het vlak voor rust dan toch nog raak. In de laatste minuut van de 1e helft kreeg PSV een vrije trap na een domme overtreding van Peterson. Lozano gaf voor, De Jong liep bij iedereen weg en legde de bal af op Bergwijn die makkelijk binnen kon schuiven voor 1-0.

Afgekeurd

Kort na de rust leek PSV op 2-0 te komen na een kopbal van Lozano, alleen die treffer werd afgekeurd. De Mexicaan maakte vlak voor zijn goal een overtreding, waardoor het hele feest niet door ging.

Gelijk

Zoals zo vaak in het voetbal gaat-ie er dan aan de andere kant natuurlijk wel in. Na een uittrap van Castro schatte Arias de hoge bal verkeerd in en hield hij Darri vast. Gevolg: een gele kaart voor de verdediger van PSV en een penalty voor Heracles. Jeff Hardeveld stuurde Zoet de verkeerde kant op en maakte zo de gelijkmaker.

De Jong

Een klein kwartiertje voor tijd liep Luuk de Jong weer makkelijk weg uit de rug van de verdediging en kon hij vrij voor het doel inkoppen. Castro redde goed en hield daarmee zijn ploeg op gelijke hoogte met de koploper.

PSV probeerde het daarna nog wel en pakte in de allerlaatste seconde toch nog de 3 punten. Luuk de Jong scoorde zijn 100e goal in de Eredivisie en redde PSV daarmee van een afgang.