PSV redt pas in de slotfase een puntje tegen Heerenveen

BSR/soccrates

admin • 22:43, 16-02-2019 / Laatste Update: 21:04, 12-12-2023

PSV heeft zaterdagavond diep in de blessuretijd een punt kunnen redden. Na een 2-0 achterstand bij rust kwamen de Eindhovenaren met pijn en moeite terug. Als Ajax zondag van NAC wint, is het verschil nog maar 4 punten.

Heerenveen kwam snel op voorsprong. Mitchell van Bergen kapte van de rechterflank naar binnen en schoot de bal met zijn linker in de rechterhoek. De bal werd licht aangeraakt door Nick Viergever en vloog op die manier onhoudbaar tegen de touwen.

Vlap

Na 25 minuten stond het dankzij Vlap alweer 2-0 voor Heerenveen. De middenvelder worstelde zich langs de verdediging en schoof de bal in de verre hoek.

2-1

Net als vorige week moest PSV dus 3 keer scoren om geen puntverlies te lijden. Het duurde tot de 58e minuut totdat de marge werd verkleind. Pereiro zorgde met een prachtig geplaatste vrije trap voor de 2-1. Er kwamen nog meer kansen voor PSV, maar Heerenveen had net zo goed op 3-1 kunnen komen. Een kwartier voor tijd knalde Dennis Johnsen van dichtbij de bal op de lat.

Malen

Het leek gedaan in Friesland, maar diep in de blessuretijd werd het toch nog 2-2. Nadat de bal naar voren werd gepompt, snelde Malen met een mooie actie langs de verdediging en schoot hij prima raak.

Matig na de winterstop

Het is, na wedstrijden tegen FC Emmen en FC Utrecht, al de 3e keer dit jaar dat PSV gelijkspeelt en elke keer was de eindstand 2-2. Daarmee is de 2e seizoenhelft, wat er ook gebeurt, een minder goede dan de 1e. Toen was het verlies tegen Feyenoord de enige pot die niet gewonnen werd.