PSV rekent bij start nieuwe seizoen op fitte Donyell Malen

9 juli 2020

BSR Agency

PSV rekent erop dat Donyell Malen (21) bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen meteen kan aansluiten bij de groepstrainingen. Ook de rest van de selectie kent op dit moment geen zware blessurezorgen. Over anderhalve week leidt Roger Schmidt voor het eerst de groepssessies op De Herdgang, waar PSV de 1e 2 weken wil trainen voor de ploeg op trainingskamp gaat.


Malen raakte in december geblesseerd tijdens Feyenoord-PSV en werd daarna geopereerd aan zijn knie. Het herstel verliep goed en daardoor komt Malen als spits voor in de plannen van PSV voor komend seizoen. Hoewel de PSV-topscorer van vorig seizoen regelmatig wordt gelinkt aan buitenlandse clubs en hij door een uitstekende start van het vorige seizoen goed in de markt ligt, zit een zomerse transfer niet in de huidige planning.

Andere aanvallers
Samen met Sam Lammers en Maxi Romero strijdt Malen om de voorste posities bij PSV, waar Schmidt in principe met 2 pure aanvallers gaat spelen. Hoe dat in de praktijk zal uitpakken en wie zijn speerpunten worden, is op dit moment uiteraard nog niet duidelijk. Malen heeft zich in het verleden als een veelzijdige aanvaller laten zien, die goed uit de voeten kan als pure nummer 9 maar ook op de flank een prima indruk achterliet. 

Oranje
Malen hoopt via PSV ook weer gewoon de stap naar Oranje te maken, waarvoor hij vorig jaar ook al van waarde was. Als alles goed verloopt en bondscoach Ronald Koeman hem de gelegenheid geeft, kan hij zich op het EK van 2021 laten zien.