PSV slaat weer toe in de slotfase: koploper worstelt met VVV, maar dankt Lozano voor zege

Soccrates Images

Martijn Baars • 15:07, 17-03-2019 / Laatste Update: 10:20, 05-01-2024

PSV heeft met een hoop geluk de uitwedstrijd bij VVV-Venlo gewonnen. Het was de hele wedstrijd niet om aan te gluren, maar de ploeg slaagde er toch weer in om in de slotfase de zege te pakken. Dankzij een individuele actie van Hirving Lozano werd het 0-1 in De Koel.

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, maar pakten keepers Jeroen Zoet en Lars Unnerstall de hoofdrollen. Toch was het niet heel overtuigend wat PSV liet zien, waardoor trainer Mark van Bommel ingreep in de rust. Donyell Malen kwam in de ploeg voor Mo Ihattaren.

Slechte tweede helft

Ook in de tweede helft werd het spel er niet beter op. PSV drukte wel, maar kreeg weinig grote kansen om de score te openen. Dat was ook toe te schrijven aan het sterke verdedigen van de thuisploeg, die de bezoekers vakkundig op afstand hield. Brak PSV er wel een keer door, dan stond Unnerstall op de goede plek.

Aanvallende wissel

Toen er met nog een klein kwartier te spelen nog steeds geen goal gevallen was, wisselde Van Bommel nog een keer aanvallend. Cody Gakpo kwam in het veld voor Sadilek. Daardoor stonden er feitelijk 5 aanvallers bij PSV. Dat zorgde er voor dat de VVV-verdediging eindelijk geklopt werd. Lozano slalomde naar de rand van de zestienmeter en schoot de bal achter Unnerstall.

Koploper mazzelt

VVV wisselde na de goal meteen aanvallend om nog een punt proberen te pakken en kwam héél dicht bij de 1-1. Denzel Dumfries haalde de bal van de lijn. Maar daar bleef het bij, waardoor de koploper de interlandbreak ingaat met minimaal 2 punten voorsprong op Ajax, dat nog tegen AZ speelt.