PSV staat er uitstekend voor na 3 mooie goals tegen Apollon Limassol (video's)

Soccrates Images

Martijn Baars • 00:23, 23-08-2019 / Laatste Update: 18:40, 08-01-2024

Het leek er de eerste helft totaal niet op dat PSV in eigen huis een makkelijke avond zou boeken op Apollon Limassol in de laatste voorronde van de Europa League. Het was saai, inspiratieloos en voorspelbaar. Maar in het eerste kwartier na rust walsten de Eindhovenaren alsnog over de Cyprioten heen. Het werd 3-0 in het Philips Stadion.

De eerste helft laten we maar meteen achter ons. Steven Bergwijn en Mo Ihattaren wisselden na rust van positie en dat leverde bij de eerste de beste kans meteen een goal op. Na een formidabele counter, die begon op de rand van het eigen strafschopgebied, schoot Ihattaren op aangeven van Donyell Malen de 1-0 binnen. Het hek was van de dam en het vertrouwen ineens torenhoog bij PSV.

Mooiste goal van de avond

Nog geen 10 minuten later stond het alweer 2-0. Dit keer was de maker een andere jongeling: Cody Gakpo. De linksbuiten kapte naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Dumfries scoort ook

Weer 5 minuten laten werd het ook nog eens 3-0. Na een voorzet, die door de keeper van Apollon verkeerd werd ingeschat, belandde de bal voor de voeten van Denzel Dumfries. De rechtsback kon de bal lekker in de lege goal dropkicken voor de beslissing.

Debuut Mitroglou en Toni Lato

De ruime voorsprong gaf Mark van Bommel ruimte om Kostas Mitroglou in te brengen. De Griekse spits had nog geen training meegedaan sinds zijn overgang van Galatasaray naar Eindhoven, maar mocht toch zijn minuten maken. Ook Toni Lato mocht zijn debuut maken. Het bleef echter bij 3-0.