PSV struikelt zelfs over Emmen en nadert subtop-moeras

BSR/Soccrates

admin • 22:55, 01-12-2019 / Laatste Update: 12:00, 07-01-2024

Na een dik verlies in de Europa League van Sporting Lissabon (4-0) stond vandaag FC Emmen op het programma voor PSV. Een mooie ploeg om even aan het zelfvertrouwen te werken, kon vooraf worden gedacht. Dat liep even anders. Emmen was in de 2de helft zelfs gevaarlijker dan PSV en sleepte een verdiend punt uit de strijd: 1-1.

Na 15 minuten voetballen kwam PSV op 0-1 voorsprong doordat Daniel Schwaab helemaal vrij werd gelaten en de bal rustig binnen kon tikken. Zo leek PSV eindelijk weer eens op een makkelijke overwinning af te gaan.

Slechts 5 minuten later leek Glenn Bijl vanaf 40 meter de 1-1 binnen te lepelen. Totdat de VAR nog eens naar de beelden keek en op zijn advies keurde scheidsrechter Dennis Higler het wonderdoelpunt af.

PSV verspeelt voorsprong

Hoewel PSV meer balbezit had dan FC Emmen, lukte het niet echt omdat ook om te zetten in doelpunten. Zo stond het bij rust nog steeds 0-1 en kon Emmen met 1 doelpuntje weer helemaal terugkomen in de wedstrijd. Dat gebeurde in de 52ste minuut. Marko Kolar zorgde voor de Drentse gelijkmaker. Hoe langer de 2de helft duurde, hoe meer Emmen gevaarlijk kon worden voor het doel van de bezoekers.

VAR laat Emmen even schrikken

In de 2de helft deelde Glenn Bijl, de man van het afgekeurde werelddoelpunt, een flinke schop uit aan Donyell Malen. Higler werd weer even naar zijn schermpje geroepen. Higler keek nog eens goed, het leek toch alsof Bijl een schop na gaf, maar de scheidsrechter hield het bij een gele kaart.

Een paar minuten voor tijd was het payback time voor Malen. Hij liep hard door op Bijl aan de zijkant van het veld en pakte zo zelf ook een gele prent. Bijl ging uiteindelijk nog wel met een rode kaart van het veld. Hij moest even aan de noodrem treken om Bergwijn in de laatste minuut niet het strafschopgebied van Emmen in te laten lopen.

PSV nadert suptop

Met 28 punten uit 15 duels staat PSV nog maar 4 punten voor op nummer 7 Feyenoord. Willem II, de knappe nummer 4 van de competitie, hijgt met 26 punten al aardig in de Eindhovense nek.

Het gat met de ploegen boven PSV is veel groter dan met de ploegen daaronder. AZ staat 7 punten voor en Ajax staat lichtjaren voor met 13 punten meer.

Afgekeurd winnend doelpunt

In de blessuretijd kopte Konstantinos Mitroglu knap de 1-2 binnen! Even was het feest, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo bleef de stand op 1-1 !