PSV kan titel vergeten na 6e jankpot op rij

Orange Pictures

Brian Vesseur • 17:23, 10-11-2019 / Laatste Update: 00:07, 05-01-2024

Ché Nunnely zal zondagmiddag wel wat appjes uit Amsterdam ontvangen. De 20-jarige aanvaller vertrok deze zomer bij 'zijn' Ajax, om bij Willem II aan de slag te gaan. In Tilburg was hij zondag tweemaal trefzeker tegen titelkandidaat PSV. De Eindhovenaren staan door de nederlaag op 11 punten achterstand van Ajax.

Na 7 minuten prikte Nunnely zijn eerste goal van het seizoen. Hij passeerde keeper Lars Unnerstall, die van trainer Mark van Bommel de voorkeur kreeg boven Jeroen Zoet. De doelman werd medeverantwoordelijk gesteld voor de slechte resultaten in de afgelopen 5 wedstrijden. Volgens Toine van Peperstraten zat Zoet vanaf het begin van de tweede helft al in de spelersbus!

Met de pot tegen Willem II erbij opgeteld, won PSV al 6 keer op rij niet.

PSV geeft in laatste weken titel weg

FC Utrecht was met 3-0 te sterk, AZ scoorde er zelfs 4 (4-0) en tegen Sparta werd 'nog' een punt gepakt: 2-2. Ook tegen LASK Linz in de Europa League waren de resultaten matig: 0-0 en 4-1. Als je de verliespunten van die 4 Eredivisiewedstrijden bij elkaar optelt, kom je op 11 uit. Een simpele conclusie: PSV geeft de titel weg in de laatste 4 competitiepotjes.

Nunnely en Köhlert vieren feest

PSV kreeg wat kansen, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Die pech heb je in crisisweken. En als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. Nunnely legde zijn 2e van het seizoen erin, terwijl Mats Köhlert zijn eerste 2 assists van het seizoen kon opschrijven.

In de 85e minuut bracht Gaston Pereiro de spanning nog wel terug! De Uruguayaan viel na 68 minuten in voor Bruma en bijna 20 minuten later scoorde hij de 2-1. Met een geplaatst schot bepaalde hij de eindstand.

Willem II nadert PSV

Een feestje met een klein Amsterdams tintje in Tilburg. Want, ook niet onbelangrijk: Willem II klimt door de zege naar de 6e plek in de Eredivisie. Het gat naar nummer 3 PSV is nog maar 2 punten.