PSV trekt knotsgek doelpuntenfestijn tegen VVV na rode kaart naar zich toe

ProShots

admin • 18:23, 15-10-2017 / Laatste Update: 04:40, 07-01-2024

VVV-Venlo ging strijdend ten onder tegen PSV. In De Koel maakten beide ploegen er een heerlijke wedstrijd van, maar moest de thuisploeg buigen toen het met 10 man kwam te staan: 2-5.

Clint Leemans zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd namens VVV. Het voormalige jeugdtalent van PSV knalde een vrije trap op de vuisten van doelman Jeroen Zoet. Daarna beet PSV behoorlijk van zich af met een aantal kansen voor Jürgen Locadia,Steven Bergwijn en Luuk de Jong, die door het afvallen van Hirving Lozano weer in de spits stond. VVV-doelman Lars Unnerstall was de grote sta-in-de-weg voor PSV, dat behoorlijk aandrong in de openingsfase.

Heerlijke openingsfase

Daarna was het VVV dat het initiatief even in handen nam. Vito van Crooij knalde de bal op de vuisten van Zoet, waarna de thuisploeg de druk erop wilde houden. En juist daardoor kreeg PSV de ruimte die het nodig had. Jorrit Hendrix zette de aanval op en stuurde Locadia weg. Hij ging de combinatie aan met De Jong en krulde de bal buiten bereik van Unnerstall binnen.

Isimat heeft weer losse handjes

Het leek een makkelijk middagje voor PSV te worden, want het liep als een trein. Maar VVV gaf zich niet zomaar gewonnen. Leemans had een grote kans in de 16, maar schoot rakelings naast. Het was dus een vermakelijke eerste helft met kansen over en weer. Zeker toen VVV een penalty kreeg, nadat Isimat-Mirin dom vasthield. Leemans wist daar wel raad mee en schoof de bal rustig binnen: 1-1.

VVV brutaal op voorsprong

In de rust bracht PSV het talent Mauro Junior, die zijn debuut maakte. Hij zag zijn ploeg op achterstand komen na een scherpe counter van de Venlonaren. Na een snelle aanval kon Torino Hunte tegen een slim balletje van Van Crooij aanlopen en tikte de bal in het hoekje.

En dan gaat het mis..

Heel lang kon VVV daar niet van genieten, want Gaston Pereiro was 10 minuten later de gevierde man toen hij de 2-2 maakte. Hij kreeg alle tijd en ruimte van de VVV-verdediging en besloot om de bal in de lange hoek te plaatsen. Een paar minuten later ging het helemaal mis voor de Venlonaren toen Jerald Promes van het veld moest na een harde tackle. De invaller, die pas 3 minuten in het veld stond, zaagde Santiago Arias onderuit en ontving een directe rode prent van scheidsrechter Makkelie.

Nekschot voor VVV

Uit de daaropvolgende vrije trap raakte PSV de lat via een kopbal van Daniel Schwaab. In de 66ste minuut is het dan wel raak voor de Duitser. Na een mislukte volley van Isimat, kopte Schwaab de 2-3 voor PSV binnen. De rode kaart bleek het nekschot voor VVV. PSV kreeg veel ruimte en daar profiteerde het nog een keer van. In eerste instantie schoot De Jong tegen Unnerstall op, maar Mauro Junior bekroonde zijn debuut met een goal: 2-4. Daarna was VVV helemaal op en was het de schade beperken. 5 minuten voor tijd ging er behoorlijk wat mis bij VVV. Het kreeg de bal maar niet weg, dus kon Pereiro de 2-5 maken.

De ploeg van Maurice Steijn voetbalde lange tijd aardig mee, maar kon met 10 man niets meer inbrengen. PSV ging er daardoor met de volle buit vandoor.

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]