PSV finaal door ondergrens en verliest met 9 man kansloos van FC Utrecht

BSR/Soccrates Images

admin • 00:39, 20-10-2019 / Laatste Update: 00:45, 09-01-2024

PSV heeft zichzelf zaterdagavond een bijzonder slechte dienst bewezen. In en tegen FC Utrecht werd met 3-0 verloren en kregen de Eindhovenaren ook nog eens 2 rode kaarten! Hierdoor staat Ajax nu alleen aan kop in de eredivisie.

Hoewel er in de 1e helft niet werd gescoord, was er wel een hoogtepunt om niet snel te vergeten. Fans van Utrecht kwamen met een prachtig eerbetoon in de 24e minuut voor Mo Ihattaren, wiens vader onlangs is overleden. Het liet de 17-jarige vleugelspeler niet onberoerd, die moeite had zijn emoties de baas te blijven.

Goals en rode kaarten

De sportieve hoogtepunten kwamen allemaal in het 2e bedrijf. Kort na rust zette Sander van de Streek Utrecht op een 1-0 voorsprong. Zijn schot werd door Nick Viergever gekraakt, waardoor PSV-goalie Jeroen Zoet kansloos was.

Daarna was de wedstrijd voor diezelfde Viergever alweer voorbij. In de 68e minuut kreeg de oud-Ajacied direct rood, voor een harde tackle op oud-ploeggenoot Bart Ramselaar. Daar bleef het echter niet bij, want iets meer dan 5 minuten daarna verloor PSV opnieuw het hoofd.

Even later mocht namelijk ook Jorrit Hendrix inrukken. Na een harde overtreding op Simon Gustafson kreeg hij eerst geel, maar daar dacht de VAR heel anders over! Zo eindigde PSV uiteindelijk met 9 man tegen Utrecht.

De definitieve 2-0 en zout in de wonden

Vlak voor het eind gooide Adam Maher de boel definitief in het slot. Vanaf een meter of 25 haalde hij met een kanonskogel uit en deelde hij zo PSV de genadeklap toe. Diep in blessuretijd maakte Sean Klaiber er zelfs 3-0 van.

Stand eredivisie

Door de nederlaag van PSV staat het niet meer in punten gelijk met Ajax. Er is nu een gaatje van 3 punten en de Eindhovenaren hebben ook een minder doelsaldo. Utrecht heeft meer reden tot juichen. Door de zege blijft het lekker meedoen bovenin en staat het 5e met 17 punten uit 10 duels.