PSV verliest belangrijke punten tegen Heerenveen

Pro Shots / Thomas Bakker

admin • 22:49, 17-02-2018 / Laatste Update: 02:11, 06-01-2024

PSV is er niet in geslaagd om de punten in Eindhoven te houden. In de eerste helft leek het er nog op dat ze makkelijk zouden winnen, maar na de rust kwam Heerenveen sterk terug. Iets waar PSV geen antwoord op had. Het eindigde in 2-2.

De topscorer van de eredivisie, Lozano, werd op slag van rust uit het veld gestuurd. Scheidsrechter Dennis Higler vond dat de beweging met de arm zo lomp was, dat hij het nodig vond om Lozano meteen rood te geven. Hij is daardoor waarschijnlijk ook geschorst voor de topper tegen Feyenoord van volgende week zondag, tenzij de tuchtcommissie of aanklager hem deze week vrijspreekt.

Het begon goed

Met 11 tegen 11 was PSV nog op een 2-0 voorsprong gekomen. Na het1e half uur dat het aanzien nauwelijks waard was, strafte PSV 2 fouten van Heerenveen af. Eerst leed Stijn Schaars door druk van Mauro Júnior balverlies, waardoor PSV een corner kreeg. Santiago Arias kreeg de bal op het hoofd en scoorde uit de door Mauro genomen hoekschop.

Hier ging het mis

Kort voor rust zette Lozano nog een keer druk op de defensie van Heerenveen, die uit het lood geslagen was en slordig was. Luuk de Jong kon vervolgens zomaar de 2-0 binnenwerken. Daarna ging PSV door het rood voor Lozano met een mokerslag de rust in.

Zo kregen ze puntenverlies

De 2e helft was het vooral tegenhouden en dat lukte in eerste instantie niet. Stijn Schaars werkte al snel vanuit een corner de 2-1 binnen. PSV hield daarna met 10 man lang stand. De Friezen roken bloed en gingen er af en toe hard in en kwamen 10 minuten voor tijd op 2-2 via Reza Ghoochannejhad.  PSV probeerde het daarna nog wel, raakte via De Jong nog de binnenkant van de paal, maar bleef steken op een pijnlijke remise.