PSV vernoemt kleedkamer naar Afellay

28 mei 2020

BSR Agency

PSV heeft 1 van de kleedkamers op trainingscomplex De Herdgang vernoemd naar Ibrahim Afellay. De ruimte waar de spelers van PSV onder 18 jaar in zitten, heet voortaan de Ibrahim Afellay Room.


"Het is mooi symbolisch om de kleedkamer van onder 18 te vernoemen naar een van de meest succesvolle jongens van onze academie”, zei Ernest Faber, hoofd van de jeugdopleiding. "Dit is een gebaar naar jou, als dank voor bewezen mooie voetbalmomenten. Het zijn warme herinneringen. Voor de jeugd is dit een voorbeeld om hetzelfde traject aan te gaan en vooral te investeren in jezelf.”

Na een jaar alweer weg
De 34-jarige Afellay keerde vorig jaar terug in Eindhoven. In eerste instantie alleen om weer fit te worden, maar het resulteerde uiteindelijk in een contract voor 1 jaar. De middenvelder kwam echter slechts sporadisch in actie. PSV neemt dan ook afscheid van de routinier, die mogelijk nog op zoek gaat naar een nieuwe club.

'Echt bijzonder'
"Dit is wel echt bijzonder”, zei Afellay, toen Faber hem vertelde dat een kleedkamer op De Herdgang voortaan zijn naam draagt.