PSV verslaat BATE met ruime cijfers en plaatst zich voor de Champions League (video's)

Sportnieuws bewerking / Pro Shots

Martijn Baars • 00:51, 30-08-2018 / Laatste Update: 12:58, 08-01-2024

PSV heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de groepsfase van de Champions League door BATE Borisov met 3-0 te verslaan.

PSV had de uitwedstrijd ook al gewonnen. In Wit-Rusland werd het 2-3.

De Champions League hymne

De sfeer zat er voor de wedstrijd al lekker in toen de hymne van de Champions League door het Phillips Stadion klonk.

De hymne klinkt. Na Ajax moet ook #PSV zich bij de Europese elite zien te scharen. pic.twitter.com/8dE9lAPsIj

— Rik Elfrink (@RikElfrink) 29 augustus 2018

PSV op rozen

Hoewel de Wit-Russen naar Nederland waren gekomen met de lastige taak om de achterstand tegen PSV weg te werken, kwamen ze niet verder dan een paar halve kansjes. Aan de andere kant kreeg PSV wel kansen en wist het in de 14e en 16e minuut ook te benutten.

Steven Bergwijn opende de score nadat Luuk de Jong een inworp verlengde richting het strafschopgebied waar Bergwijn de bal aan kon nemen en binnen kon schuiven. In de 36ste minuut mocht Luuk de Jong zelf scoren met het hoofd na een voorzet van Jorrit Hendrix.

Lozano maakt het af

In de 2e helft leek de wedstrijd even als een nachtkaars uit te gaan. BATE viel nog wel een beetje aan, maar werd nooit echt gevaarlijk. Toch bleven de Wit-Russen het proberen waardoor Lozano in de 62ste minuut in een 1 tegen 1 situatie kwam met een verdediger. De Mexicaan speelde het goed uit en krulde de bal daarna achter de keeper.

Wedstrijd gespeeld

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. BATE probeerde nog wel een eretreffer te maken, maar de echte overtuiging ontbrak. Ook PSV kreeg nog wat kansen op meer, maar wist het net ook niet meer te vinden.

Champions League

Dankzij deze overwinning heeft PSV zich, net als Ajax gisteren, geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. PSV wint over 2 wedstrijden met 6-2 van BATE Borisov.