PSV verslaat Heracles en kan in luie stoel naar de Klassieker kijken

admin • 16:20, 22-10-2017 / Laatste Update: 12:28, 05-01-2024

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo winnend af weten te sluiten. De Eindhovenaren hadden het lange tijd echt knap lastig met de bezoekers uit Almelo, maar wonnen uiteindelijk wel met 3-0. Hirving Lozano en Marco van Ginkel (2 keer) bezorgden hun ploeg een heerlijk plekje in de luie stoel.

Want door de overwinning gaat PSV nu nog dikker aan kop in de Eredivisie. En dat terwijl concurrenten Feyenoord en Ajax deze zondag nog in actie moeten komen. Tegen elkaar welteverstaan! Dus minimaal 1 van de 2 gaat punten verspelen. Dat is lekker voor PSV!

Moeizaam

Maar goed, heel makkelijk ging het dus niet. PSV begon wel goed aan de wedstrijd en creëerde veel kansen. Nadat het onder meer Gaston Perreiro en Luuk de Jong niet was gelukt schoot topscorer Hirving Lozano na iets meer dan een kwartier spelen wel raak. Jorrit Hendrix verzorgde een mooie assist.

Moeilijk na rust

De voorsprong werd redelijk eenvoudig vastgehouden tot de thee. Er waren zelfs kansen om de pot voor rust al te beslissen, maar dat mocht niet zo zijn. Toch gingen de Eindhovenaren tevreden de kleedkamer in.

Maar hier kwamen ze iets té tevreden weer uit. Of Heracles juist niet. De Heraclieden kozen namelijk een paar keer gevaarlijk de aanval en dat leidde zelfs tot een paar (grote) kansen. Zo was het bijvoorbeeld aan Jeroen Zoet te danken dat Joey Pelupessy 1 op 1 met de doelman niet wist te scoren.

Van Ginkel de verlosser

In de periode dat PSV het lastig had, was daar aanvoerder Marco van Ginkel. Hij tikte de 2-0 binnen in de 78e minuut. Het verzet van Heracles was nog wel gebroken. Van Ginkel mocht in de blessuretijd ook nog een pingel binnenschieten. Een pingel die werd veroorzaakt door Robin Propper, die nog heel kinderachtig werd weggestuurd door scheidsrechter Ed Janssen.

PSV heeft voorafgaand aan de Klassieker in De Kuip al een voorsprong van 8 punten op zowel Ajax als Feyenoord.