PSV wil deze week doelsaldo flink opkrikken

27 januari 2016

pro shots
PSV wil deze week doelsaldo flink opkrikken

Als PSV woensdagavond van Excelsior wint dat nadert het Ajax tot op één punt. Maar eigenlijk is het verschil 1,5 punt. Want het doelsaldo van Ajax (+36) is negen treffers beter dan dat van PSV (+27). In Rotterdam en komend weekeinde tegen De Graafschap kan PSV aan het doelsaldo werken.

Phillip Cocu was kritisch op het aantal gemiste kansen tegen FC Twente. PSV won met 4-2 maar dat was volgens de trainer niet genoeg. "Ik realiseer me dat niet elke kans een goal kan zijn. Maar we hadden een grotere uitslag neer moeten zetten. Dat kan straks belangrijk zijn.''

Kansenregen
PSV had er makkelijk zes of zeven kunnen maken tegen de nummer 16 van de ranglijst. Jürgen Locadia was de keeper al voorbij toen hij in het zijnet schoot. Luciano Narsingh miste een open kans en Luuk de Jong, de topscorer van de eredivisie, mikte ook onzuiver. "Ik had er meer dan één moeten maken'', zei Narsingh, die de laatste weken extra traint op afronden met de oud-aanvallers Luc Nilis en Boudewijn Zenden.

Doelsaldo
PSV heeft al het hele seizoen een minder doelsaldo dan Ajax. Dat begon direct op de eerste speeldag. Ajax won met 0-3 bij AZ. PSV bleef op 2-2 steken in Den Haag. De grootste marge was er na 15 speelronden: plus 12 in het voordeel van de ploeg van Frank de Boer.