๐ŸŽฅ | PSV wint laatste test voor echte werk door dit doelpunt van Noni Madueke

14 juli 2021

PSV lijkt klaar voor de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. De ploeg van trainer Roger Schmidt speelde woensdagavond in Eindhoven het laatste oefenduel voordat het echte werk weer begint. In het Philips Stadion, waar 20.000 man aanwezig was, werd het Griekse PAOK 'maar' met 1-0 verslagen door een doelpunt van Noni Madueke.


De 19-jarige Engelsman, die wordt gevolgd door meerdere Europese (top)clubs, reageerde alert nadat een schot van Marco van Ginkel niet goed werd verwerkt door de Griekse keeper. Meer goals vielen er niet.

(Kansen)regen
Het regende niet alleen pijpenstelen in Eindhoven, ook kansen. Doelpuntenmaker Madueke had in zijn eentje al een hattrick kunnen maken, alleen hij liet dat na. Van Ginkel schoot in de 1e helft nog op de lat en ook Eran Zahavi en Yorbe Vertessen wisten niet te scoren.

Na de pauze gooide Schmidt de boel (bijna) compleet om. Mo Ihattaren kwam binnen de lijnen en die had het wel naar zijn zin tegen de Griekse tegenstander. Ihattaren, die nog een contract heeft voor een jaar, liet enkele goede acties zien. Hij kwam alleen ook niet tot een goal. EK-gangers Cody Gakpo, Donyell Malen en Denzel Dumfries waren er (nog) niet bij, maar het is de vraag of de laatste 2 nog terugkeren in het Philips Stadion.

PSV speelt volgende week woensdag (21 juli) in eigen huis tegen Galatasaray in de 2e voorronde van de Champions League, een week later is in Turkije de return.