PSV wint na geweldige vrije trap Zahavi van RKC Waalwijk

23 januari 2021

BSR Agency

PSV heeft in eigen huis een zakelijke overwinning geboekt tegen RKC Waalwijk. Zonder echt groots te spelen werd het 2-0 voor de ploeg van Roger Schmidt, die voor de wedstrijd (noodgedwongen) weer flink met zijn opstelling had gehusseld.


Phillip Max en Cody Gakpo (blessure) ontbraken helemaal in de selectie en Donyell Malen en Ibrahim Sangaré begonnen op de bank. Malen mocht echter al snel zijn wedstrijdshirtje aandoen. Noni Madueke viel namelijk uit met een hamstringblessure.

Qué golazo
Het was niet groots wat PSV liet zien tegen RKC en het mocht blij zijn dat het met een voorsprong ging rusten. RKC kreeg binnen één minuut 3 kansen, waarvan er 1 op de paal belandde. Net voor de thee kreeg PSV een vrije trap, die door Eren Zahavi HEERLIJK binnen werd getrapt. De Israëliër liet Kostas Lamprou kansloos door via de paal te scoren.

Na de pauze was het niet veel beter. RKC probeerde met goed voetbal een resultaat te pakken in Eindhoven, maar dat lukte niet. Pablo Rosario maakte de bevrijdende 2-0.

Zo gaat PSV met goed gevoel richting de kraker met Feyenoord. De Eindhovenaren staan nu op een 3e plek met 40 punten uit 18 wedstrijden. Ajax (1 wedstrijd minder) en Vitesse hebben een puntje meer.