PSV wint topper en schiet titeldroom Ajax aan diggelen

admin • 20:38, 23-04-2017 / Laatste Update: 12:21, 08-01-2024

PSV heeft Ajax een ongekend harde klap uitgedeeld in de strijd om de titel. In Eindhoven werd het door een goal van Jurgen Locadia 1-0. Hierdoor is Feyenoord de lachende derde. Zij kunnen na hun overwinning op Vitesse en het puntenverlies van Ajax volgende week tegen Excelsior al kampioen worden.

Lees hier alles terug via ons Liveblog

PSV startte fel aan de wedstrijd, zeker omdat het wist dat Ajax nog een zware wedstrijd in de benen had. Donderdag werd Schalke 04 nog uit de Europa League geknikkerd, maar zondag was PSV een stuk frisser dan de Amsterdammers.

Kleine kansjes

Dit leidde tot een paar halve kansjes. Echt gevaarlijk werden beide ploegen niet. Er was uiteindelijk een vrije trap voor nodig om de score te openen. En wat voor vrije trap. Onder meer supporter Max Verstappen zag Locadia de bal van een meter of 25 prachtig achter André Onana te schieten.

De zware wedstrijd in Gelsenkirchen leek de Amsterdammers op te breken. Trainer Bosz moest voor de tweede helft was begonnen al 2 wissels toepassen. Bertrand Traoré en Amin Younes konden niet verder. Zij werden vervangen door Justin Kluivert en David Neres.

Vuurwerk

Na rust was het ook al snel vuurwerk. Letterlijk en figuurlijk. Op het veld waren invallers Pereiro en Neres direct gevaarlijk, terwijl de supporters van PSV met zwarte rookbommen op de proppen kwamen. Hierdoor werd een deel van het veld bijna niet meer zichtbaar, waardoor scheidsrechter Blom het spel even stil moest leggen.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 23 april 2017

Storm gaat liggen

Hoewel Ajax dus echt moest winnen om koploper Feyenoord weer tot 1 puntje te naderen, kwam de ploeg bijna niet tot goede kansen. Ze wilden wel, maar het lukte gewoon niet. PSV kwam er een paar keer in de counter goed uit. Uiteindelijk vielen er geen goals meer, terwijl ook kansen schaars waren. Door de nederlaag heeft Ajax 4 punten achterstand op Feyenoord en een absoluut wonder nodig om nog kampioen te worden.

PSV nadert Ajax op 3 punten, en mag blijven hopen op plek 2.