PSV’er Zahavi na hattrick en ruime zege tegen Galatasaray: ‘Dat kan nog lastig worden’

22 juli 2021

Getty
eran-zahavi-reactie-na-hattrick-psv-galatasaray-uefa-champions-league-voorronde

Met een grijns van oor tot oor en de wedstrijdbal tussen zijn handen geklemd liep Eran Zahavi (33) na de 5-1 overwinning op Galatasaray door de catacomben van het Philips Stadion. Toch sprak hij niet van ‘een perfecte avond’.


"Wel een hele goede avond, maar we moeten niet té gelukkig zijn.”

Veel druk zetten
Zahavi wil maar zeggen: er moet nog altijd een return in Istanboel gespeeld worden. Zelf gaf hij in elk geval het goede voorbeeld tegen de Turken; hij was vaak de 1e die de verdediging van Galatasaray onder druk zette en maakte ook snel de 1e goal. Een blunder van Fernando Muslera, of toch niet? Zahavi grijnst. "Nee, ik vind van niet. Het is resultaat van veel trainen op druk zetten. We moeten dat in praktijk brengen, zegt de coach altijd.”

Goede connectie
De Israëlische goaltjesdief vindt het ook nog te vroeg om vergelijkingen met vorig seizoen te trekken. De start tegen Galatasaray is goed, de patronen worden er steeds beter ingeslepen, maar om nu al te roepen dat PSV er klaar voor is? "Vorig seizoen was een speciaal seizoen, veel jongens sloten pas later aan, ikzelf ook. Nu hebben we ook wat nieuwe jongens, maar de connectie ziet er goed uit, we maken progressie, er is een goede geest in de ploeg. Maar dit is pas de eerste wedstrijd van het seizoen, hé. Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen”, zegt hij.

Sterke stats
Zelf is hij in elk geval goed begonnen met een hattrick en een assist tegen Galatasaray. Ook daarover blaast de spits niet van de toren. "Het is fijn om te scoren, maar ik ben hier om titels te winnen en Champions League te spelen. Het doel van het team is belangrijker, veel spelers denken daar zo over, heb ik het gevoel. En als dat zo is, kunnen we succesvol zijn.” Eerst de klus klaren in Istanboel. "Dat kan nog lastig worden, we moeten scherp zijn.”