Quincy Promes genoot vorig jaar van Ajax in CL: ‘Tellen ook Europees weer mee’

17 september 2019

BSR Agency

De Champions League is terug! Gaat Ajax ons weer verwennen met een aantal heerlijke potjes? Speler Quincy Promes kan niet wachten om dé CL-tune vanavond (dinsdagavond) in de Johan Cruijff Arena te horen. Ajax neemt het dan op tegen het Franse Lille. ''De Champions League is de beste competitie ter wereld en het blijft altijd speciaal'', zegt hij tegen VI.


De 27-jarige aanvaller heeft Sevilla de afgelopen zomer ingeruild voor het rood-wit van Ajax. De belangrijkste reden? Ajax zou weer starten in de CL. Het is dé beste competitie met de grootste namen. Het is iets speciaals, vindt ook Promes. ''Het begint al met die intro, dat muziekje, daar krijg ik kippenvel van. Ik denk dat iedere voetballer dat heeft.''

Ajax veroverde Europa
Niet alleen Nederland was in extase door wat de club uit Amsterdam allemaal bereikte. Ook in het buitenland bleef het niet onopgemerkt. Promes: "Ik heb alle wedstrijden gezien, daar ga ik dan echt voor zitten. Het was echt heel indrukwekkend. Als je Real Madrid en Juventus eruit knikkert en zo goed speelt in de halve finale tegen Tottenham Hotspur, dan is dat echt heel goed", aldus Promes.

"Het gaat ook om de manier waarop Ajax speelde, dat is waarom iedereen erover sprak. Ze hadden ook meer verdiend. Toen ik in Spanje zat bij Sevilla hoorde je iedereen erover. Ajax telt ook Europees weer mee. Dat hebben ze afgedwongen. Nu willen we weer zover komen, we gaan het in elk geval proberen. Ik geloof er wel in, omdat we nu weer een goed team hebben waar opnieuw rekening mee moet worden gehouden."

Overwinteren
Om dit jaar weer te overwinteren in de Champions League moeten de Amsterdammers eerst afrekenen met Chelsea, Lille en Valencia. Niet de minste ploegen.. Toch loopt het niet overal even lekker. Bij Valencia is de trainer ontslagen en Lille heeft een aantal bepalende spelers verkocht.

''Daar hebben we het niet over in de spelersgroep. Het blijven namelijk grote clubs. Van Lille wist ik niet heel veel, maar als je achter PSG 2de wordt van Frankrijk, dan ben je gewoon een goed team. De poule is moeilijk, Valencia, Chelsea en Lille zijn gewoon zware tegenstanders, maar dat zullen zij ook van Ajax vinden'', zegt Promes, die vanavond aan het avontuur begint tegen Lille.