Wijndal hoopt dat nieuwe enkelblessure meevalt: ‘Ongelooflijke timing, ja’

1 november 2022

Getty Images
Reactie Rangers Ajax Owen Wijndal Blessure Enkel Reclame Bord

Ajax-verdediger Owen Wijndal keek, ondanks zijn uitvallen, tevreden terug op zijn Champions League-wedstrijd bij Rangers (1-3 winst) van dinsdagavond. De linksback kreeg de voorkeur boven Daley Blind, maar viel kort voor rust uit met een ongelukkige enkelblessure.


Bij een hoge bal deed Wijndal zijn verdedigende plicht, toen hij na een duel op de achterlijn tegen de reclameborden áchter het veld botste. Onderweg klapte zijn rechterenkel dubbel. Dat is dezelfde als waar hij eerder dit seizoen al last van had.

Enkelblessure Wijndal
"Het is nu iets minder pijnlijk dan net", zei Wijndal na afloop. "Ik baalde wel dat ik eruit moest. Ik kopte de bal en kreeg net nog een zetje. Daar op het veld loopt af, steil naar beneden waardoor ik viel." Hij werd vervangen door Devyne Rensch.

"Het was dezelfde enkel waar ik al eerder last van had", ging hij verder. "Ik voelde meteen dat ik niet verder kon spelen. Ik heb er veel ijs op gedaan, en het is nu nog dik. De zwelling zal af moeten nemen. Morgen (woensdag, red) ga ik een scan maken, dan kan ik er meer over zeggen."

'Wijndal in de basis, oh oh oh oh oh'
Ook ging hij heel even in op de timing van zijn blessure. Sinds zijn overgang van AZ naar Ajax van deze zomer lukte het hem - tot deze dinsdagavond - nog niet om een basisplaats te veroveren. "Het ligt aan mezelf of ik speel", zei Wijndal daarover.

"Ik stond vandaag in de basis, toch? Het is bij een club als Ajax normaal dat je niet zeker bent van je plek. Als je goed speelt, komt dat wel. Blind is ook gewoon goed en een international. Aan mij nu de taak om weer zo snel mogelijk fit te worden."