Rellen in Veenendaal! 2 dronken GVVV-fans matten met politie na verloren derby

24 maart 2019

BSR Agency

Altijd gezellig in Veenendaal. Op sportpark Panhuis, thuisbasis van GVVV, zijn zaterdag 2 dronken supporters van die club aangehouden nadat ze op de vuist waren gegaan met de politie. De 2 waren hun emoties niet meer de baas na de verloren derby in en tegen Spakenburg (zie foto boven). De SV aldaar was met 2-1 te sterk voor GVVV.


Bij terugkeer uit het oude vissersdorpje waren de fans dusdanig van het padje af dat het ze een goed idee leek om een politieagent in het nauw te drijven. Die riep daarop om assistentie waarna de 2 in de boeien werden geslagen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot en andere GVVV-fans moesten de politie zelfs te hulp schieten. Daarvoor hebben de agenten ze ook bedankt.

Straffen
De belaagde agent maakt het goed. De 2 fans kunnen op flink wat straffen rekenen. Niet alleen worden ze verdacht van belediging, vernieling, belemmering, openbare dronkenschap en geweld tegen een agent, ook gaat de club maatregelen treffen tegen de supporters. "De zaak ligt nu bij het bestuur. Dat zal besluiten welke vervolgstappen worden genomen", zegt GVVV-woordvoerder Youri van Doorn in De Gelderlander.