Rijzende ster van Napoli kon ook naar Ajax, maar: ‘Er was te weinig tijd en te weinig geld’

3 oktober 2022

Getty

Khvicha Kvaratskhelia, op dit moment 1 van de smaakmakers van Napoli, is afgelopen winter ook aangeboden bij Ajax. Dat vertelde Georgische landgenoot Shota Arveladze aan De Telegraaf.


"Afgelopen transferperiode in de winter werd Kvaratskhelia aangeboden bij Ajax", vertelde de oud-Ajacied aan de krant. "Er was alleen te weinig tijd en ze vonden de vraagprijs van 15 miljoen euro te hoog. Hij had toen nog niet zulke goede statistieken bij Lokomotiv Moskou. Ajax wilde 9 tot 12 miljoen euro betalen, maar Napoli kocht hem uiteindelijk voor 10 miljoen euro."

Lees ook: Napoli-trainer Spalletti is vastberaden: ‘We willen hier winnen’

Smaakmaker
Daar zullen ze in Amsterdam inmiddels wel spijt van hebben. De 21-jarige vleugelaanvaller is in korte tijd uitgegroeid tot basisspeler én sterkhouder in Napels. Hij maakte tot nu toe in de Serie A 5 doelpunten en gaf 2 assists in 8 wedstrijden.

Arveladze verwacht dat het moeilijk wordt voor Ajax om hem af te stoppen. "De klasse druipt er bij hem vanaf. Hij is groot, sterk, tweebenig en echt compleet. Het bijzonderste aan hem is dat hij goed is in de grote én in de kleine ruimtes. Al zijn beslissingen in het veld zijn goed. Ik kan me geen foute keuze herinneren, hij leest het spel echt goed."

Lees ook: Schreuder en Berghuis voor duel met Napoli: ‘Niet allesbeslissend, maar wel belangrijk’