RKC blijft maar verliezen en gaat ook bij Willem II onderuit

Soccrates Images

Bart van der Wijst • 22:41, 26-10-2019 / Laatste Update: 17:27, 07-01-2024

RKC Waalwijk blijft na 11 duels op 1 puntje steken in de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim ging ook bij Willem II onderuit. In Tilburg werd het 2-1 voor de thuisploeg. Al na een kwartier was het verschil gemaakt.

In de 11de minuut kopte verdediger Freek Heerkens de bal uit een vrije trap in de verre hoek. Pol Llonch kreeg 3 minuten later de bal met een beetje geluk voor zijn voeten in het strafschopgebied, draaide knap weg en schoot beheerst binnen: 2-0.

Weer verlies

Nog in de 1ste helft zorgde Stanley Elbers voor de aansluitingstreffer. Saïd Bakari stoomde op richting het strafschopgebied, legde goed breed op Elbers die op prachtige wijze raak schoot. Maar langszij kwam RKC, dat pas in de slotfase van de 2de helft weer wat mogelijkheden kreeg, niet.

Door de zege staat Willem II op een keurige 5de plek met 19 punten uit 11 wedstrijden. RKC Waalwijk staat met 1 puntje stijf onderaan.