RKC en Helmond Sport blijven steken op een punt

admin • 23:03, 26-02-2016 / Laatste Update: 21:16, 12-12-2023

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd de vierde periode met een overwinning te beginnen. Tegen Helmond Sport verspeelden de Waalwijkers tot tweemaal toe een voorsprong: 2-2. Omdat Ismail Yildirim geen penalty kreeg en tweevoudig schutter Jordy Thomassen een inzet gestopt zag bleef die score op het bord.

RKC had het in de aanvangsfase moeilijk. Al na drie minuten moest doelman Tamati Williams in actie komen bij een schot van Gillian Justiana. Daarna kregen de Waalwijkers wat meer controle over de wedstrijd. Toch kwam de 1-0 uit het niets. Een hoekschop dwarrelde helemaal naar de andere kant van het veld, maar kwam in tweede instantie toch bij Jordy Thomassen terecht. Die maakte zijn eerste goal in dienst van RKC.

Voor de katholieken was vooral de snelle Gyrano Kerk een plaag. Toch leek zijn voorzet een makkelijke prooi voor Gigli NDefe. Die legde het leer echter ongelukkig in de voeten van Justiana, die nu Williams geen kans gaf. RKC had eerder verzuimd via Pieter Langedijk de voorsprong verder uit te bouwen. Die kwam vrij voor doelman Wouter van der Steen niet verder dan een afzwaaier.

Tweede helft

Trainer Peter van den Berg stelde in de rust orde op zaken. Ron Janzen verhuisde naar de linkerflank als nieuwe bewaker van Kerk. Maikel Verkoelen kwam er in het centrum bij. Het ging ten koste van Mark Engberink. In die nieuwe slagorde kwam RKC met 2-1 voor. Thomassen maakte zich knap vrij van Warmolts en krulde de bal in de verre hoek. Bijna maakte de Bosschenaar nog een derde treffer na een snelle uitbraak via Rienstra en Sanoh.

Die marge had RKC wel nodig om gerust te zijn. Na de komst van onder meer El Allouchi ging Helmond Sport beter spelen. Maar Visser schoot over en Edwards voorlangs. Het hadden waarschuwingen moeten zijn. Vier minuten voor tijd viel de gelijkmaker toch, via Markiet. RKC nam geen genoegen met een punt, verdiende eigenlijk nog een penalty toen Yildirim werd neergelegd en zag een schot van Thomassen gekeerd.