RKC pakt NEC terug in Waalwijk en meldt zich in halve finale van de play-offs

Soccrates Images

Martijn Baars • 22:27, 14-05-2019 / Laatste Update: 16:09, 12-12-2023

RKC heeft tegen de verwachting in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie gehaald. De Waalwijkse ploeg moest een 2-0 achterstand, opgelopen in Nijmegen, goed zien te maken tegen NEC. Dat deed RKC prima, tegen een dramatisch NEC. Het werd in Waalwijk 3-0.

NEC kwam in de eerste wedstrijd eigenlijk al heel goed weg met de 2-0 zege, want ook toen was RKC eigenlijk de betere partij. Dat beeld zette zich in Brabant voort, waar er maar 1 ploeg was die aanspraak maakte op een plek in de halve finale van de nacompetitie: RKC.

Blunder leidt de 1-0 in

Pas vlak voor rust liet de thuisploeg het overwicht ook zien in de score. NEC-verdediger Labylle werkte een voorzet ontzettend slecht weg, waardoor Dylan Seys voor de 1-0 kon zorgen.

Simpele zege

Na rust ging RKC vrolijk door met voetballen, in de wetenschap dat het nog minstens 1 goal nodig had om er een verlenging uit te slepen. Emil Hansson scoorde na een kwartier in de tweede helft al die 2-0, waarna Mario Bilate 20 minuten voor tijd voor de 3-0 zorgde. Ondertussen had NEC bar weinig in te brengen en waren de grote kansen op de belangrijke uitgoal op 1 hand te tellen.

Excelsior of De Graafschap

RKC speelt in de halve finale tegen de nummer 16 van de Eredivisie. Momenteel is dat Excelsior, dat 1 punt boven De Graafschap staat. De Rotterdammers spelen woensdagavond thuis tegen AZ, terwijl De Graafschap Ajax ontvangt. Excelsior-trainer Ricardo Moniz zat al op de tribune in het Mandemakers Stadion en gaat er dus vanuit dat niet collega Henk de Jong, maar hijzelf RKC treft.