📽️ | RKC-spits Bilate snapt geen reet meer van de VAR

22 februari 2020

RKC verloor vrijdagavond in eigen huis met 1-0 van Sparta Rotterdam. Door de nederlaag staan de Waalwijkers nog stijver onderaan. Toch had de uitslag volgens RKC-spits en aanvoerder Mario Bilate anders kunnen zijn als de VAR een beetje had opgelet.


In de 1e helft ging Spartaan Adil Auassar bij een corner tegen op een hele rare manier met zijn hand richting de bal. De grote vraag was alleen: raakte de aanvoerder de bal ook echt met zijn hand? De hoofdrolspeler zei na afloop dat hij het niet zeker wist, maar Bilate had het wel in de smiezen.

"Ik weet het wel zeker", uitte Bilate zijn frustratie na afloop voor de camera's van FOX Sports. "Ook dit zit ons nooit mee. Ik snap niet waarom de VAR er nog is. Ik sta op 5 meter afstand en de bal komt vol tegen zijn hand. Ik snap niet dat ze dat over het hoofd zien. Ik zie zijn hand bewegen."

"Als ik dit kan zien… dan snap ik het niet. Het is telkens hetzelfde liedje. Tegen Heerenveen werden we genaaid, tegen Fortuna stond Diemers 86 meter buitenspel. En dit is gewoon een handsbal. Weer wordt een cruciaal moment niet gezien door de VAR."