RKC wint Brabantse kraker van Helmond Sport, FC Den Bosch gelijk

Proshots

Trevor Wagener • 23:35, 03-03-2017 / Laatste Update: 00:30, 06-01-2024

In de Jupiler League heeft RKC Waalwijk een fikse dreun uitgedeeld aan provinciegenoot Helmond Sport. De ploeg kwam 2 keer op achterstand, maar wist in de laatste 20 minuten niets heel te houden van de bezoekers: 5-2.

Teije ten Den zal niet lekker slapen vannacht. De gehuurde aanvaller van Go Ahead Eagles maakte na een halfuur de openingsgoal en zette Helmond in de 54ste minuut op voorsprong. Tussendoor scoorde Fred Benson tegen en het was weer een wedstrijd, die op en neer ging.

Bergen verzetten

RKC bleef voor eigen publiek jagen voor wat het waard was en kreeg meer dan loon naar werken. Binnen 10 minuten scoorde de ploeg van Peter van den Berg maar liefst 3 (!) keer. Daan Rienstra tekende met de onderstaande goal voor een comeback. Johan Voskamp en clubtopscorer Pieter Langedijk deden vervolgens direct een duit in het zakje.

Mooie goal Daan Rienstra! 2-2 #rkchel pic.twitter.com/2MRCpYjsoW

— Anne Langedijk (@LangedijkAnne) 3 maart 2017

Close

Helmond staat na de nederlaag op een 12e plek, met 38 punten. Met 42 punten vindt RKC zich terug op plek 10. FC Den Bosch kon bij een overwinning op directe concurrent Emmen aansluiting vinden, maar schoot niets op met een 1-1 gelijkspel.