RKC zet Excelsior voor het blok met play-off-zege in Waalwijk

Soccrates Images

Martijn Baars • 18:22, 19-05-2019 / Laatste Update: 09:48, 12-12-2023

RKC heeft de eerste halve finale van de play-offs om promotie/degradatie knap en verdiend gewonnen van 'Eredivisionist' Excelsior. Het werd in Waalwijk 2-1 voor de thuisploeg, die de hele wedstrijd domineerde. Excelsior moet dus aan de bak in de return!

De eerste helft was nog wat voorzichtig, maar de tweede helft werd leuk om naar te kijken. RKC domineerde en beloonde zich in de 53e minuut met de openingstreffer. Spits Mario Bilate faalde niet, toen hij vrij werd gezet voor keeper Damen: 1-0.

Uit het niks 1-1

Een kwartiertje later kwamen de Kralingers geheel tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. RKC-verdediger Melle Meulensteen werkte een lage voorzet slecht weg, waardoor Excelsior-speler Jeffry Fortes keihard binnen kon schieten voor de 1-1.

Lekkere rebound

Toch kreeg RKC wat het verdiende. Rechtsback Jurriën Gaari stoomde lekker door en schoot een rebound snoeihard boven de Excelsior-doelman binnen. Vanaf toen moest RKC nog 10 minuten de 2-1 voorsprong verdedigen en dat lukte.