Robben is trots op Sneijder: ‘Samen zo veel moois meegemaakt’

9 juni 2017

Pro Shots

Arjen Robben stond vrijdagavond trots voor de camera van de NOS na de 5-0 winst van Oranje. Niet alleen door die zege, maar ook omdat Wesley Sneijder nu recordinternational is. "We hebben samen zo veel moois meegemaakt", zei de captain van het Nederlands elftal.


Na de lekkere winst was er feest in de kleedkamer. "We hebben een paar speeches gehad. Ik heb hem als aanvoerder ook toegesproken en een cadeau overhandigd." Dat was een mooi gesigneerd shirt met de handtekeningen van alle spelers, waar de debuutwedstrijd van Sneijder op staat en die van vandaag. En: een gouden schaal waar allé interlands op staan.

Bijzonder
Bijzonder was dat feestje, zo zei Robben. "Persoonlijk ben ik ook heel erg trots dat ik hem dat mocht overhandigen. Niets dan lof ook voor de speler Wesley, maar ook persoonlijk voor hem die heel belangrijk is geweest voor Oranje door de jaren heen."

Verrassing in Parijs?
Ook over de wedstrijd was Robben tevreden. "5-0 is een hele mooi overwinning. Oké, er hadden er nog 1 of 2 meer in gekund. Of 3." En nu op naar Frankrijk, toch Robben? "We moeten positief zijn en we moeten zorgen dat we gelijk in het begin van het seizoen scherp zijn en er klaar voor zijn. En misschien kunnen we voor een verrassing zorgen in Parijs. We hebben het nu nog steeds in eigen hand, maar het wordt wel moeilijker."