Roda doet goede zaken op ranglijst dankzij degradatiewinst op Sparta

admin • 22:23, 15-04-2017 / Laatste Update: 14:07, 12-12-2023

Roda heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in het gevecht tegen degradatie. Tegen Sparta wonnen de Limburgers verdiend dankzij de trefzekere Abdul Ajagun en Mikhail Rosheuvel. Met de winst gaat Roda Sparta, NEC én Excelsior voorbij op de ranglijst.

Na bijna een kwartier spelen kwam Roda verdiend op voorsprong. Mikhail Rosheuvel gaf vanaf de linkerflank een goede voorzet op Abdul Ajagun. Hij kopte de bal tegen de touwen. In de 10 minuten die volgden had Roda de voorsprong verder uit kunnen breiden, maar een karrenvracht aan kansen lieten de Limburgers onbenut.

Het blijft 1-0

Ook vlak voor rust kon Tom van Hyfte een voorzet net niet tot doelpunt promoveren. Acrobatisch plukte hij de bal uit de lucht, maar die ging net voorlangs.

Voordat het rustsignaal daadwerkelijk klonk, deed Sparta wel nog wat pogingen om gevaarlijk te worden. Jerson Cabral liet zijn voeten het meeste spreken, maar schoot ruim over, wat-ie eerder in de wedstrijd ook al deed.

Wat een knal

Slotstuk van de 1e helft was Van Hyfte. Hij nam de bal vól op de pantoffel en ramde 'm snoeihard tegen de lat, waarna die de lucht in schoot. Ze zeggen dat de bal nog steeds niet geland is in Kerkrade.

Een heerlijke knal van Van Hyfte spat uiteen op de lat. #rodspa https://t.co/7eCIbYuYel pic.twitter.com/UpVBSSEDRS

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 15 april 2017

Breuer verzuimt gelijk te maken

Michel Breuer had 7 minuten in de 2e helft de gelijkmaker op zijn schoen, maar faalde in de afronding. Een vrije trap kwam bij hem in de voeten terecht, terwijl hij in de 16 stond, maar hij schoot belabberd in. De bal stuiterde daardoor voor het doel langs.

2-0 Roda

Even later was het wel raak voor Roda. Het was wéér Ajagun die het net wist te vinden namens de thuisploeg. Dat lukte hem voornamelijk omdat Sparta achterin belabberd verdedigde en de bal niet weggewerkt kreeg.

Sparta terug in de wedstrijd

In de 71e minuut maakte Sparta bijna de aansluitingstreffer. De Rotterdammers zagen een mooi schot van Paco van Moorsel keihard op binnenkant van de paal uiteen spatten. 6 minuutjes later was het wel raak. Thomas Verhaar kon op aangeven van Ryan Sanusi afronden.

Rosheuvel gooit wedstrijd in 't slot

Rosheuvel, de aangever van de 1e 2 goals was in de slotfase ook nog van grote waarde. Hij zorgde er namelijk voor dat zijn club niet meer te achterhalen viel door Sparta: 3-1. Sparta probeerde in het restant van de wedstrijd nog op gelijke hoogte te komen, maar de strijd leek wat onmachtig.

Degradatiegevecht

Roda doet uitstekende zaken op de ranglijst, want ze verlaten de voorlaatste plek. Met de winst gaan ze niet alleen Sparta voorbij, maar ook naaste concurrenten NEC en Excelsior worden voorbijgegaan.