Roda pakt 3 hele belangrijke punten en komt van laatste plek af

admin • 17:24, 18-03-2018 / Laatste Update: 22:16, 08-01-2024

Hekkensluiter Roda JC heeft 3 hele belangrijke punten gepakt dit weekend. In Breda tegen NAC werd het 0-1 voor de Limburgers, waardoor ze nu stuivertje wisselen met FC Twente en niet meer onderaan de eredivisie staan.

Dat het een belangrijke pot was, was aan beide ploegen te merken, want echt mooi voetbal was het niet. In de 35e minuut kreeg NAC een grote kans via een vrije trap, maar Roda-keeper Hidde Jurjus wist de bal uit het doel te houden. 2 minuten later was het Donis Advijaj die Roda op 1-0 zette via een pass van Dani Schahin.

Tandje erbij

NAC deed er in de 2e helft nog een tijdje bij en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Roda hield de deur goed dicht. Vlak voor tijd kreeg Gyliano van Velzen nog een gigantische kans op 2-0, maar hij kreeg de bal er niet in.

Degradatiestrijd

Met deze overwinning doet Roda dus lekkere zaken in de eredivisie en staat het nog maar 1 puntje achter op Sparta in de degradatiestrijd. FC Twente is nu de hekkensluiter, NAC staat op plek 15 met 7 punten meer dan Roda en 6 meer dan Sparta.