Roda verlaat laatste plaats door winst op Groningen

admin • 17:20, 12-03-2017 / Laatste Update: 01:25, 06-01-2024

Roda JC heeft de laatste plek van de eredivisie verlaten door een knappe thuiszege op FC Groningen (3-1). Bij Groningen gaat het allesbehalve lekker. Het was alweer de 8e keer op rij dat Groningen niet wist te winnen.

Padt redt

In de 18e minuut kon de 1e grote kans genoteerd worden. Sergio Padt hield FC Groningen op de been. Na een mooie voorzet kopte Mitchel Paulissen hard op goal, maar te dicht in de buurt van de Groningse keeper. Dat gaf hem blijkbaar vertrouwen, want daarna kapte hij een Roda-aanvaller achter het standbeen uit. Erg koeltjes.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 12 maart 2017

1-0 dankzij Ajagun

Toch was het misschien een waarschuwing, afgegeven door Roda, want in de 31e minuut kopte Abdul Ajagun de bal wél tegen de touwen. Mikhail Rosheuvel gaf een goede vroege voorzet. Daardoor gingen de teams met 1-0 rusten en dat was zeker terecht te noemen. Roda zette meer druk en had meer dreiging.

Tweede goal Ajagun?

Ajagun had z'n 2e van de middag kunnen maken, maar zijn collega-aanvaller Dani Schahin was te zelfzuchtig en zag vlak na rust zijn bal op de paal komen. Hij had 'm veel beter kunnen afleggen op Ajagun, want die had 'm dan waarschijnlijk zo kunnen intikken.

Ja!

Even later kwam Roda wel op 2-0, weer door een kopbal. Chris Kum kon een corner genadeloos hard inkoppen.

Dat was ook het startsignaal voor Faber om in te grijpen en voor alles of niets te gaan spelen. Vederdiger Kasper Larsen moest plaatsmaken voor Jesper Drost, die op het middenveld kwam te spelen.

Kopballenfestijn

Dat alles of niets werd niets, want in de 65e minuut was het spits Schahin die 3-0 maakte. Weer werd er gescoord met de kop. Schahin stond bij de 2e paal en werd daar door de defensie van Groningen niet erg gehinderd.

Eretreffer

Ondanks alles kon Bryan Linssen namens Groningen toch wat terug doen. De aanvaller is lekker op dreef de laatste tijd en zorgde in de 73e minuut voor de 3-1. De goal van Linssen kwam alleen wel te laat en hij moest er in de blessuretijd ook nog vanaf met een rode kaart door natrappen. De Groningers mochten weer heel het land door met de bus, met 0 punten in het bagageruim.

Crisis in Groningen?

Het is de vraag wanneer het krediet van Ernest Faber op is in het hoge noorden. Doordat ze al 8 wedstrijden geen winst hebben gepakt, zakken de Groningers steeds dieper richting de kelder van de eredivisie. Zij staan nu 11e.

Geen hekkensluiter meer

Roda JC lijkt eindelijk wat meer te kunnen scoren en stijgt naar de 16e plek. Ze geven de rode lantaarn voorlopig over aan de Go Ahead Eagles.