Ron Jans kijkt uit naar topduel met Feyenoord: ‘Niet makkelijk te verslaan, maar kán wel’

27 januari 2023

Pro Shots

In de Grolsch Veste staan zondag de nummers 4 en 1 tegenover elkaar, oftewel FC Twente tegen Feyenoord. Een duel om naar uit te kijken, vindt ook Ron Jans. Vrijdag blikte hij vooruit op de wedstrijd.


"Ik denk dat we ons kunnen meten met Feyenoord en dat willen we zondag laten zien", stelde Jans, die woensdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Vitesse. "Het niveau dat we haalden, was niet genoeg. Tegen Feyenoord moet dat beter. We moeten kritisch kijken naar de dingen waar we invloed op hebben."

Koploper
Twente kan zondag het gat met koploper verkleinen tot 3 punten. Dan moet er wel gewonnen worden. En dat is niet makkelijk, want Feyenoord verloor dit seizoen pas 1 keer (op 18 september tegen PSV).

Jans: "Feyenoord is een ploeg die niet zo makkelijk te verslaan is, maar het kan wel. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. Ik denk dat het zondag een heel mooie, intense wedstrijd kan gaan worden. Ik verheug me erop, zeker met ons publiek erachter."

Zerrouki
Het duel staat ook in het teken van Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki. Hij stond de afgelopen 2 transferwindows op de radar bij Feyenoord, alleen Twente zei telkens keihard 'nee'.