Ron Jans ziet voordeel ten opzichte van Fiorentina: ‘Wij hebben al 4 wedstrijden gespeeld’

17 augustus 2022

Pro Shots

Ron Jans hoopt met FC Twente de groepsfase van de Conference League te bereiken. Dan moeten de Tukkers over 2 wedstrijden wel afrekenen met Fiorentina. Donderdagavond gaat FC Twente op bezoek in Italië, woensdag stond Jans de pers te woord.


"Wij hebben al 4 officiële wedstrijden gespeeld, Fiorentina pas 1. Fysiek is dat een klein voordeel voor ons", beweerde Jans. "Voorin hebben ze een aantal geweldige spelers met veel individuele kwaliteiten. De vraag is alleen wel in hoeverre ze in deze fase van het seizoen al een team zijn."

Eigen spel
Jans gaat zich met FC Twente niet ingraven. "Natuurlijk zal een Europese wedstrijd meer resultaatgericht zijn dan een competitiewedstrijd, maar wij gaan ons eigen spel spelen en passen ons niet aan", aldus de oefenmeester.

"We houden achterin vaak de nul en ik zou niet ontevreden zijn met 0-0 als uitslag, maar voorin houden we wat minder vaak de nul. Ik hoop dat we dat morgen ook niet doen", grapte Jans. "We hebben gezegd dat het Europese seizoen pas geslaagd is als we de groepsfase halen."